torstai 14. tammikuuta 2010

.asuntolaelämää.

Heräsin tänää ennen kasia ja tarkotuksenani oli mennä aamupalalle. Jostain syystä en vaan saanu raahauduttua alakertaan, joten se siitä aamupalasta. En tosi silti jatkanu unia vaan aloin (hitaasti) valmistautua koulupäivää varten.

Muistiinpanot - ne vasta onki kivoja - ja sit ku niitä on paljon ni voisko hauskempaa ollakkaan. Ei ku hetkinen, voipas ollakkin... se, kun opettaja kertoo kalvon sisällön nopeasti ja kirjottamiseen ei jää aikaa minkään vertaa. Ettei vaan seuraava tunne olisi tuttu monelle opiskelijalle: kirjoitat kuin hullu, kynä sauhuten, käteesi sattuu, mutta teet parhaasi. Ja juuri kun saat kirjoitettua viimeisestä aiheesta niin, että pari lausetta on jäljellä, kalvo vedetään pois. Hmm.. tuttu tunne? :D Yleisimmin opettajat laittavat kalvon pariksi sekunniksi takaisin tai sitten he sanovat, että "katso kaveriltasi". Kasvatustieteen muistiinpanot... aina niin ihania. <3 -.-

Erkan (erityispedagogiikka) tunnilla juteltiin taas vaihteeksi. Ihmisillä vaan tuntuu olevan huomattavan paljon kokemusta joka asiasta. Mulla melkeen joka juttuun esimerkiksi käy rakas kummipoikani tai joku kavereistani tai tutuistani tai niin. Ihmisiä kun on moneksi. Ja onneksi ykskään ei ole samanlainen. :)

Kulttuurien kohtaamisen tunnilla käsiteltiin yleisesti käsitettä kulttuuri. Muuta ei juurikaan jääny mieleen ku se, että ihmiset eivät tunnu erottavan Kiinaa ja Japania toisistaan.

Kiina:
- 1,3 miljardilla asukkaallaan väkiluvultaan maailman suurin maa ja edustaa noin viidesosaa maapallon väestöstä
- sananvapautta ei juuri ole
- neljäs ihmisiä avaruuteen lähettänyt maa
- hallitus jatkaa merkittävää panostusta tutkimuksen ja kehitykseen
- maassa on esimerkiksi syntynyt lupaavaa geeniteknologiaa viime vuosina
- kehittää ohjelmisto-, mikropiiri- ja energiatoimintaansa, mukaan lukien uusiutuvat energianlähteet kuten vesi-, tuuli- ja aurinkovoima
- kalligrafia on kiinalaisille sivistyksen korkein mittari
- kiinalainen näyttämötaide sisältää usein enemmän akrobatiaa kuin länsimainen
- urheilukulttuuri on yksi maailman vanhimmista
- fyysisen hyvinvoinnin ylläpitoa pidetään tärkeänä




Japani:
- kutsutaan joskus ”nousevan auringon maaksi”
- pääkaupunki ja suurin kaupunki on Tokio
- puupiirrosten ja länsimaisen sarjakuvan synteesistä kehittyi manga, japanilainen sarjakuva, joka saavutti nykyisen muotonsa toisen maailmansodan jälkeen
- geishat ovat japanilaisia viihdyttäjiä
- kansallisurheilulaji on perinteisesti ollut sumopaini




Siinäpä pienet infopaketit Kiinasta ja Japanista. Kuulin nimittäin tänään muutaman kerran lauseen alun: "Oliko se japanista vai kiinasta... no aivan sama...".

Kävin Silvinan luona. Olipa ihana nähä sitäkin pitkästä aikaa. :) Se ku on mulle melkeen ku isosisko, jota mul ei oo koskaan ollu. <3 :) Sit ku tulin takas tänne aina-niin-ihanaan-asuntolaan ni höpistiin jotaki Ellin ja Annan kans. Nyt vois mennä nukkumaan... alkaa meinaa painumaan noi silmät kiinni. :/ Huomenna pitäis mennä tonne opin ahjoon jo 8.15.

Päivän biisi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti